JZ Blogger


G- åt folket!
måndag, april 20, 2009, 9:20
Filed under: General Blogging

Minns ni hur jag hyllade lärarna och deras sätt att läsa, ge förslag, och återläsa alla våra uppgifter, och sedan ge betyg endast på den slutliga, omarbetatde versionen? Detta ska, enligt lärarnas egna utsago samt de scheman och inlämningsuppgiftsöversikter (kul ord) vi fått tilldelade, gälla samtliga uppgifter. Första versionen ska vara ett utkast, och blir därför naturligt lite slarvig, som ska representera grundidén och ge en överblick över åt vilket håll man tagit uppgiften. Andra versionen är den finslipade och omarbetade utgåvan.

Idag var det seminarie för vår senaste uppgift – en översättningsuppgift – och den första med vår andra lärare (vi har för tillfället två, en man och en kvinna). Och det var hon som ursprungligen berättade om deras läsa- och återläsasystem. Så vi hade glatt lämnat in våra utkast, gett varandra feedback och förbättringsförslag, och såg fram emot detsamma från läraren under själva seminariet, så vi sedan kunde putsa på våra texter.

Feedback fick vi, men vi fick också något annat: betyg! Deras läsa- och återläsasystem gällde nämligen inte just denna uppgift, vilket varken lärare eller schemat hade sagt något om. ”Ja, vi har skrivit fel i schemat,” säger hon samtidigt som hon delar ut sina rättade versioner av våra uppgifter. Snopna sitter vi sedan där med våra G-, som samtliga i gruppen fick utom en av tjejerna, som fick IG (och varför hon gjorde det fick vi aldrig något ordentligt svar på… vi hade ju själva läst och anmärkt på varandras texter i förväg, och vad som gjorde hennes ”annorlunda” kunde ingen av oss se). Och det var inte bara vi som ”missförstått”, utan tydligen hade det varit förvirring kring detta även bland grupper läraren haft tidigare på dagen.

Nåja, en sak har vi i alla fall lärt oss: lyssna aldrig på läraren och ta aldrig schemat för givet 😛 Men samtidigt, oberoende av betyg fick vi ju feedback på våra texter, och det var en nyttig uppgift. Det är väl det som betyder något i längden, antar jag. Men visst, sura blev vi.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: