JZ Blogger


Äktenskap Mellan Homosexuella
torsdag, januari 22, 2009, 10:39
Filed under: General Blogging

”Äntligen!” skrev GP. Och ja, på sätt och vis är det väl vad man har väntat på. Det är nu mer eller mindre beslutat att homosexuella i Sverige ska få ingå äktenskap på precis samma sätt som mellan man och kvinna. Och jag som tidigare här på bloggen talat till de homosexuellas fördel angående detta borde väl vara nöjd nu, eller?

Tja, det är åtminstone bättre än att man som homosexuell inte ska få gifta sig alls. Men – och här kommer en överraskning – jag röstar för Kristdemokraternas förslag. Det förslaget innebär att homosexuella inte ska kunna ingå äktenskap i enighet med lagboken. Och likaså ska en man och kvinna inte heller kunna göra det så som vi är vana vid det. Kort sagt: stryk begreppet ”äktenskap” ur lagboken! Sära på lagen och religionen ännu mer.

Och där har vi vad jag tycker är den bästa lösningen. Äktenskap är från början ett religiöst uttryck, och så borde det också fortsatt vara. Frågar man en slumpmässig förbipasserande på gatan om hon tycker att religion och lagen ska gå hand i hand inom samhället, tror du då hon skulle svara ja? I de flesta samhällsfrågor skulle hon troligtvis inte göra det.

Äktenskap tycks dock vara ett undantag, då detta är något som är på tok för ingrävt och beskyddat i samhället. Folk har dessutom, mer eller mindre med ”hjälp” från media, get sig attan på att äktenskap ska vara för alla, en åsikt som det är alldeles för senat att ändra på.

Och visst, bort med diskrimineringen och kör över religionerna (det är ju trots allt dessa som, åtminstone till viss del, skapat fördomarna och diskrimineringen till att börja med). Det låter bra på papper att alla ska ha samma rättigheter, och visst ska homosexuella få gifta sig, men bör inte religionerna få säga något om detta också? Äktenskap är ju när allt kommer omkring deras påhitt, och det är just det som är problemet.

Så ja, visst är det bra att homosexuella ”äntligen” får samma rättigheter som vi andra. Men nej, det är inte den idealiska lösningen. Låt religionen ha sitt (inom lagens gränser, såklart), ta bort äktenskapet ur lagboken!

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: