JZ Blogger


Geocaching: Glöggevent
måndag, december 22, 2008, 2:10
Filed under: General Blogging, Hobbies & Activities, Pictures

I lördags var det dags för ännu ett geocaching-event, denna gång dock inte ett som jag själv höll i. Det var fråga om det så kallade ”glöggeventet”, som tydligen är en årlig tradition i Göteborg.

Arrangörerna hade fått låna en stuga av Friluftsfrämjandet där vi höll till. Med runt 90 personer – många som jag inte alls kände igen, en del som man träffat förr – blev det ganska trångt. Det jämnade dock ut sig i och med att en stor del av eventet föregick utanför stugan; de hade lagt ut tillfälliga cacher vars koordinater man fick på plats, som man sedan fick ge sig ut och leta efter i mindre grupper. Det blev riktigt trevligt!

Under eventet var det också paketutdelning, pepparkaksätning och självklart en massa (alkoholfri!) glögg. Och en massa roliga samtal och möten 😀

Dagen började och slutade dock inte med eventet. Jag och en annan geocachare, Blaufish (som förresten har en bekant, en annan geocachare, vars före detta flickvän jag hade engelska med nu under hösten, vilket ju är ett lite roligt sammanträffande), hade bestämt oss för att göra det till en heldag med geocaching. Vi började i Göteborg vid tio-tiden och GICK hela vägen till Delsjöområdet där eventet hölls. På vägen tog vi självklart en massa cacher, och trots väldigt många ”lyktstolpecacher”, dvs. små magnetiska behållare på tråkiga lyktstolpar, fanns några höjdare. Ett exempel var en plats med otrolig utsikt över Göteborg, trots ganska dåligt väder. Och som alltid när man geocachar i storstaden kan man inte sluta förundras över hur många cacher det egentligen finns på platser man passerar dagligen – flera av dagens cacher passerade jag t.ex. då jag gick till min skrivkurs som jag hade tidigare under hösten, utan att ens veta om det!

Efter eventet hade det blivit mörkt, men vi var ändå inte klara. Det var nu det riktiga äventyret började! Från stugan där eventet hölls vandrade vi vidare till Mölndal station. På vägen tog vi ännu fler cacher, och även den enklaste blev i mörkret en utmaning. I Delsjöområdet finns massor av markerade promenadstigar och vandringsleder, men det var ändå svårt att gå stadigt. Dessutom tenderar geocacher ju inte direkt att ligga på stigen, utan en bit in i skogen.

Till de saker vi utsatte oss själva för denna kväll hör bland annat en vandring genom en sumpmark, som slutade med att vi båda var genomblöta om fötterna. Det var bara fråga om några hundra meter, men varje steg krävde noggrann planering så det tog en bra stund att ta sig igenom. En annan höjdare var en cache som låg väldigt nära riksväg 40 – att ta sig dit i mörkret var riktigt krävande, inte minst pga. höjdskillnaderna i området.

I övrigt passerade vi också en nerbränd skog och en riktigt ordentlig TV mast som tjöt i vinden, vi utsatte oss för lite klättring under en liten bro, såg ett häftigt ”vattenfall” mitt i bebyggda Mölndal (Christa: vi passerade inom bara några meter från denna underbara plats då vi åkte fram och tillbaka till dina bekanta i Mölndal i somras), gick in i en tunnel i ett berg, samt fick uppleva vacker natur längs vandringslederna runt Lilla- och Stora delsjön.

Väl framme vid Mölndal station – för ja, vi tog oss dit till sist – kunde Blaufish hoppa på sitt tog tillbaka till Göteborg direkt. Själv fick jag vänta i en halvtimme för att ta mig hem till Kungsbacka, men det gjorde inget. Det var riktigt skönt att bara sitta där och vila en stund.

Riktigt skönt var det också när man, runt midnatt, fick ta av sig de blöta skorna och strumporna och krypa ner i en varm, skön och framför allt torr säng. En lyckad dag, men inget man gör två dagar i rad. Fast göra om det ska jag absolut göra! Om inget annat så har vi ju alltid glöggeventet nästa år 😉

Och avslutningsvis, lite bilder från dagen:

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Btw, liten typo / fakta fel här!

Fel:
”Blaufish (vars före detta flickvän jag förresten hade engelska med nu under hösten, vilket ju är ett lite roligt sammanträffande)”

Rätt:
”Blaufish (vars BEKANTS före detta flickvän jag förresten hade engelska med nu under hösten, vilket ju är ett lite roligt sammanträffande)”

Det är Kalaspuffars ex du träffade, och jag och Kalaspuffar är barndomsvänner som umgåtts sedan tidigt 90-tal (92 eller så).

Kommentar av blaufish

Oj, ursäkta misstaget :/ Jag blandade tyrdligen ihop er :p Rättar det genast!

Kommentar av Jozii
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: