JZ Blogger


Homosexualitet
tisdag, december 16, 2008, 2:47
Filed under: General Blogging

Jaha, ser man på, Dumbledore, rektorn på Hogwarts i Harry Potter böckerna, är homosexuell. Av datumen på diverse artiklar att dömma är detta gammalt nytt, men jag själv hade inte en aning. Så roligt att en så stor författare vågar avslöja något sådant, och ännu roligare att folk tycks ha blivit så glada över nyheten 😀 Och det hela tycks ju passa in in böckernas handling och bakgrund, så tydligen har J. K. Rowling haft denna tanke redan från början.

Läs en artikel om detta från FOX News här, eller denna från Aftonbladet.se.

Och på tal om homosexuallitet: Ellen Degeneres, som de flesta nog vet är homosexuell och som jag är ett stort fan av, har ofta tagit upp det här ämnet. Kolla t.ex. in följande klipp på YouTube:

  • Interpretive dance – Ellen visar hur det var när hon avslöjade för världen att hon är homosexuell – genom dans! (Själva dansen börjar ganska exakt tre minuter in i klippet).
  • Ellen och Hillary Clinton – En diskussion om äktenskap mellan homosexuella.
  • Larry – Ellen blir gråtfärdig när hon pratar om Larry, en homosexuell tonåring som blev mördad av den kille han avslöjade att han gillade på alla hjärtans dag.
  • Ellens bröllop – Bilder från Ellens och Portias bröllop.

Personligen håller jag dock inte helt med Ellen. Hon säger t.ex. att hon hoppas att det en dag ska kallas ”äktenskap” och inte ett ”kontrakt”, och det kan man ju hålla med om, men samtidigt är äktenskap en religiös sak mellan en man och en kvinna. Homosexuella ska ha exakt samma rättigheter och förmåner och i praktiken ska det vara exakt samma sak som ett traditionellt äktenskap, men det ska INTE kallas för ett äktenskap då det enligt definition inte är ett sådant.

”Gay is OK”, för det säger Ellen Degeneres! Så det så.

PS. De Göteborg-bilder jag utlovade tidigare kommer snart 😉

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Fler videoklipp från Ellen (ville inte bombardera folk med det direkt i inlägget, så för den som är intresserad och redan har tittat igenom de fyra jag redan nämnt kan följande vara både roliga och intressanta):

– I slutet showen där Ellen dansade svarar Ellen på frågor av publiken. En kvinna, som Ellen först tror är en man, berättar hur tacksam hon är över att Ellen tagit steget ut och blir så gråtfärdig att hon knappt kan prata: http://www.youtube.com/watch?v=-tBxCyce1AI&feature=related (ca. 6:25 in i klippet)

– Ellen gör en parodi på låten ”I kissed a girl” av Katy Perry: http://www.youtube.com/watch?v=0OQs_Z0Uj2Y

– Ellen offentliggör att hon ska gifta sig: http://www.youtube.com/watch?v=G-nGsN1_fM8

– Ellen diskuterar äktenskap med John McCain: http://www.youtube.com/watch?v=02CPmCSCSO8

Många fler filmer finns, men det här är mina favoriter 😀

Kommentar av Jozii
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: